Therapeut

“Ik geniet ervan om een kind te stimuleren zijn unieke talenten en sterke kanten die in hem aanwezig zijn te ontdekken en uit te leven!”

Ik ben Anita Jonk“Vier de verschillen” is mijn motto! Als kind was ik al nieuwsgierig naar andere mensen, naar wat zij dachten, wat zij voelden en hoe zij leefden, ik vond dat heel inspirerend! Het feit dat mensen op hele verschillende manieren hun leven invullen en op hun eigen unieke manier gelukkig zijn vind ik een mooi gegeven.

De behoeften en talenten die ik  als kind had, heb ik als volwassene als mijn kwaliteiten ontwikkeld. Mijn plezier en behoefte om contact te maken met andere mensen is er nog steeds,  het snel hulp biedende praatgrage meisje van vroeger kan als volwassene nu goed luisteren en de ruimte geven aan een ander tot zelfonderzoek. Ik geniet ervan  om een kind te stimuleren zijn  unieke talenten en sterke kanten die in hem aanwezig zijn te ontdekken en uit te leven! Het zelfvertrouwen en geluk wat hierdoor ontstaat is voor mij  inspirerend om elk kind dit te gunnen.

Mijn afgelegde route en huidige koers: 

Ik werk al ruim 25 jaar met veel plezier en voldoening met kinderen en hun ouders in mijn praktijk aan de Clara Visserstraat in de Purmer-Zuid in Purmerend. Van oorsprong ben ik logopedist-stottertherapeut.

Ik bemerkte de afgelopen jaren steeds vaker dat er kinderen met andere problemen dan stotteren op mijn pad kwamen.  Ik wilde deze kinderen ook op een professionele manier helpen. Mijn wens om een opleiding voor psychotherapie te volgen heb ik verwezenlijkt. Na een vierjarige studie aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie kon ik ook met deze kinderen aan het werk. 

In 2013 ben ik gestart met mijn praktijk KiK iT -Kind in Kracht integratieve Therapie waar ik als gediplomeerd kinder- en jeugdtherapeut met kinderen en jongeren werk die hulp nodig hebben met het oplossen van hun probleem of klacht. Link: voor wie?

Opleidingen Anita Jonk 

  • VWO, Ignatiuscollege Purmerend
  • Opleiding Logopedie,  Hogeschool van Amsterdam
  • Tweede fase opleiding stottertherapie,  Hogeschool Rotterdam
  • Integratieve Kindertherapie, Nederlandse Academie voor Psychotherapie
  • Specialisatie Integratieve Puber- en Jongerentherapie


Naast deze gevolgde studies ben ik actief in samenwerkingsverbanden en werkgroepen en neem ik deel aan trainingen om mijn kennis en vaardigheden up to date te houden en te voldoen aan de kwaliteitseisen van mijn beroepsgroep.

Lees meer over mijn werkwijze

Lees meer over integratieve therapie