Jongerentherapie

Mijn naam is Anita. Ik werk met jongeren die ergens moeite mee hebben, een probleem hebben waardoor ze niet goed in hun vel zitten of last van anderen hebben en niet weten hoe ze dat zelf of met hulp van hun ouders of school kunnen oplossen.

Het is vaak een grote stap om daar met iemand over te praten die je niet kent en daarnaast wil je het liefst niet voelen waar je last van hebt. Je bent niet de enige die dit zo voelt, het vraagt vaak moed om deze eerste stap te nemen. De positieve kant is dat  je bij mij terecht kunt om jouw verhaal te vertellen en ik help je jouw oplossing te vinden voor waar jij last van hebt. Je zult merken dat het  om jou gaat. Ik help jou om jouw eigen, persoonlijke, oplossing voor jouw probleem te vinden, wat  jou gelukkiger maakt. Het is niet alleen serieus, er wordt ook vaak gelachen!

 

Ik nodig je uit om kennis te komen maken.

Je kunt dan ervaren of je het prettig vindt om met mij te praten en ik kan al jouw vragen beantwoorden. Als we een goede klik hebben kan de therapie starten.

Ik ben geïnteresseerd naar jou, niet alleen naar je probleem maar naar alle andere dingen die belangrijk zijn voor jou, waar je van geniet en waar je goed in bent. Soms zijn die leuke dingen niet meer zo op de voorgrond maar dat komt weer terug als je er weer aandacht aan geeft.

Je zult merken dat je je sterker en prettiger gaat voelen. Het doel van de therapie is dat jij je eigen sterke kanten en jouw manieren ontdekt en deze gebruikt om je beter te voelen. 

Ook in de toekomst weet je dan hoe jij dat zelf kan doen.

Je merkt meestal vanzelf als je klaar bent met therapie, je merkt dat je je sterker, zekerder, meer relaxed en blijer voelt en dat je weet hoe jij zelf je probleem aan kan gaan. Dat merk ik dan ook in onze gesprekken, je vertelt dan hoe je zelf je oplossingen bedenkt en ook uitvoert en hoe sterk en blij je je daarbij voelt. Dan is het tijd om te stoppen of geleidelijk minder vaak af te spreken.

De therapie kan soms na een paar sessies al worden afgesloten, meestal een duurt het  tussen de 5 tot maximaal 15 sessies. Het is altijd mogelijk om na afsluiting van de therapie weer eens af te spreken als je daar behoefte aan hebt, om bij te praten en nog wat tips te krijgen.

Lees meer over integratieve therapie

Lees meer over mijn werkwijze